Filateli.info - Det är roligt samla frimärken
Startsida Artiklar Frimärkets Dag Mässor & evene.. Klubbar Euro.postförv... 100 första Minnespost www Kontakt

De 100 första

Württemberg - 15 oktober 1851


Württemberg

Württemberg plagierade Baden

Konungariket Württembergs första frimärken fanns tillgängliga på postkontoren den 12 oktober 1851 och var giltiga för frankering från den 15 oktober 1851.

Utgåvan omfattade 4 valörer, som året därpå kompletterades med en femte valör. Märkena trycktes i boktryck av I.B.Mezler i svart på papper i olika färger.

Utförandet påminner om de tidigare av Baden utgivna frimärkena. Hos Württembergs märken är valörsiffran i märkets mitt placerad över ett diamantformat ornament.

Det finns flera olika typer och varianter av de lägre valörerna. Även när det gäller papperet. Beroende på typ, variant och papper kan värdet variera kraftigt för en och samma valör. Det krävs en specialkatalog, t.ex. Michel Deutschland Spezialkatalog Vol. I, för att kunna identifiera dessa.

Designen är den samma för alla valörerna med undantag för mittsektionen med valörsiffran. På 1 och 6 kreuzer består bakgrunden av linjer parallella med rektangeln sidor, på så sätt att små rutor bildas. Bakgrunden på 3 kreuzer består av små ovaler medan bakgrunden på 9 kreuzer består av små cirklar, vilka bildar ett spetsliknande mönster. Horisontella linjer bildar bakgrund på 18 kreuzer märket.

15 oktober 1851
1 kreuzer svart på mattgul
3 kreuzer svart på gul
6 kreuzer svart på gulgrön
9 kreuzer svart på rosa
Juli 1851
18 kreuzer svart på mattviolett

Uppgift om upplagor saknas.

Publicerad: 2012-03-10




Frimärkets Dag 2018 arrangeras lördagen den 13 oktober 2018 på ett stort antal orter över hela landet. Det blir den 50:e som arrangeras sedan starten 1944. Lista över orterna.


Quinns Bar Papeete TahitiMusik och party på Tahiti


Gasolin3Danskt frimärke med trosorna nere


FjärilSvenska fjärilar på brittiska frimärken


Indien DC-4Indiens första frimärken efter självständigheten


1897 Red Revenue Small One DollarSex miljoner för sällsynt kinesisk frimärke


SimningFrimärkskavalkad sommar-OS i Rio 2016



Snöskoter i Lappland!!

Grymt sa grisen!

© 2011-18 www.filateli.info