Filateli.info - Det är roligt samla frimärken
Startsida Artiklar Frimärkets Dag Mässor & evene.. Klubbar Euro.postförv... 100 första Minnespost www Kontakt

De 100 första

Bermuda - 1848


Bermuda

Perot provisorierna

Bermudas första frimärke producerades av William B. Perot, som var postmästare i Bermudas huvudstad Hamilton.

I dörren hade han tagit upp en springa där brev och betalning för portot, som var en penny, kunde lämnas när han inte var på plats. Med tiden ökade antalet brev men till Perots förargelse gjorde pennyslantarna inte det i samma grad.

Han beslutade därför att framställde frimärken. Det gjorde han genom avlägsna dag och månad från sin datumstämpel och stämpla med den på skrivpappersark. Ovanför årtalet i stämpeln skrev han "one penny" och sitt namn under. Frimärkena sålde han sedan för 1 penny styck eller en shilling för ett ark med 12.

Nu måste brev som lämnades när postkontoret inte var öppet vara försedda med Perots frimärke. Var postkontoret öppet så gick det bra att betala kontant.

De första märkena började användas under 1948 och fram till juni 1849 var märkena stämplade med svart stämpelfärg. Nu bytte han tydligen stämpeldyna till en med röd färg. Kända exemplar av Perots provisorier är daterade frän 1848 till 1856. Men de kan ha använts ända till 1862 då Perot avgick som postmästare.

Det dröjde nära 50 år innan dessa märken upptäcktes av filatelisterna. Det finns idag endast 11 exemplar av dess dyrbarheter bevarade.

Publicerad: 2012-03-10
Frimärkets Dag 2018 arrangeras lördagen den 13 oktober 2018 på ett stort antal orter över hela landet. Det blir den 50:e som arrangeras sedan starten 1944. Lista över orterna.


FalkRovfågel vackraste i Norge 2017


Edvard MunchNorge hyllar Edvard Munch


SlagugglaUgglor på svenska frimärken


Park Hyeokgeose av kungariket SillaPark Hyeokgeose av kungariket Silla


London underground150 år i underjorden


LighthouseNya Zeelands kustlinje och fyrar


Vinterfiske i Lappland!!

Avast, gratis antivirusprogram


© 2011-18 www.filateli.info